Dennis van der Heijden

MUSIC WAS MY FIRST LOVE

De liefde voor muziek werdt mij al van jongs af aan bijgebracht door mijn opa, iedere woensdagmiddag en in de schoolvakanties zat ik dan bij hem. Luisteren naar de muziek, dialect potperie en carnavalsmuziek enz. Had hij allemaal op grote spoelen staan en werdt afgespeelt op een bandrecorder van het merk Revox.

Naar mate ik ouder werd ging de interesse ook uit naar de techniek. Op mijn 15 of 16 meldde ik me aan bij de Vrolijke Medicijnen Omroep Maastricht,de ziekenomroep toendertijd in Annadal. Om de techniek te verzorgen,bij het verzoekplatenprogramma,en voor de sportuitzendingen. Tijdens de zomervakanties mocht ik stage gaan lopen bij het vroegere Omroep Limburg,tegenwoordig L1. Een verrassing die mijn opa had geregeld,een oudklasgenoot van hem was daar toen hoofdaudio. Ik leerde daar de kneepjes en trucjes van t vak cq hobby,interviews opnemen en monteren,verbindingen leggen
en lijnbewaking bij live uitzendingen.

Via de ziekenomroep kwam ik bij Maasvalleiradio terecht in Lanaken,had toen net t rijbewijs. Leerde daar veel mensen kennen die ik later weer tegenkwam, bij Falconfm. Raymond Zeguers, Pie Zaar, John Thoma, Erik Kreutzer en Ben Schols. Ben Schols vroeg of ik interesse had om de techniek te verzorgen voor het sportprogramma,sportpalace bij Maasvalleiradio. Op zaterdagavond en op zondagmiddag,heb toen de techniek verzorgd werkte samen met Pie Zaar, hij was sport coordinater en deed regie, zorgde samen met Pie dat de interviews die de dag ervoor waren opgenomen klaar waren om uitgezonden te worden,tot dat de zender Maasvalleiradio terzielen ging.

Jaren later kwam ik tijdens de 50 jarige bruiloft van mijn schoonouders Corrie en Henk Weerts, Rodger the Dodger tegen hij verzorgde die avond de muziek. We kwamen in gesprek,op dat moment zocht men bij Falcon nog iemand om de techniek tedoen bij Raymond Zeguers voor de zondagochtend.
Heb officieel gesolliciteerd bij Roger,werd aangenomen voor de techniek tegaan verzorgen bij Raymond en niet veel later ook bij Marcel Franssen. Voor Valkenburg Aktueel, samen met Mark Prickaerts hij heeft mij in t begin geholpen. Alles gaat tegenwoordig digitaal,een paar jaar later vraagd Marcel of ik interesse heb om met hem een nieuw programma te maken, op zondagochtend Raymond moest plots stoppen met zijn programma,vanwege de plotselingen ziekte van zijn vrouw Liza. Het geen behoorlijk hard aankwam,Marcel en ik gingen samen t programma voor de zondagochtend maken,genaamd Music was my first love, tijdens afwezigheid van Marcel mag ik t zelf samenstellen en presenteren. In 2011 vraagd Marcel of ik t alleen met t programma wil door gaan.

Iedere zondagochtend tussen 10 en 12 uur, Music was my first love met Dennis van der Heijden.