Leon Castermans

MET HET OOR OP LIMBURG

Leon Castermans, techneut en medewerker bij het programma Met Het Oor Op Limburg op de dinsdagavond van 19.00 -21.00 uur samen met John Thoma en op de zaterdag van 11.00-01.00 uur bij Valkenburg Actueel met Marcel Franssen en Constant Nuytens.

Leon Castermans geboren op 18-08-1950 te Maastricht. Al 37 jaar getrouwd met Henriëtte Wageners en trotse vader van twee kinderen Kristel en Remi en een kleinkind Zonne. In het dagelijks leven ben ik directeur/eigenaar van Chromin Maastricht b.v. een heel specialistisch bedrijf op het gebied van oppervlakte-behandeling van metalen d.m.v. diffusietechnieken met een 20-tal medewerkers en een metallurgisch laboratorium. Mijn hobby’s zijn motorrijden, muziek en tuinieren. Vandaar dat ik ook nog voorzitter ben van de Maastrichtse Motorcross Club en zoals gezegd op de dinsdagavond techneut en medewerker bij Met Het Oor Op Limburg en de zaterdagmorgen bij Valkenburg Actueel. Bij een beetje mooi weer ben ik ook vaak in de tuin te vinden, een rotstuin gemaakt uit ±100.000 kg maaskeien en uiteraard veel water.

Techniek (motoren) heeft altijd een groot deel van mijn leven beheerst. Als kind van 12 jaar bouwde ik al een Solexmotortje op een step, wat later resulteerde in complete frames voor crossmotoren enz. Vanaf mijn 16e ben ik ook zelf actief met motorcross bezig geweest. Eind jaren tachtig ben ik enduro gaan rijden. Tot mijn vijftigste heb ik nog in competitie-verband meegedaan voor de Nederlandse kampioenschappen.
Hierna kreeg ik meer tijd voor mijn andere hobby de muziek. Ik weet dat ik vroeger al op de enige radio, die je toen in huis had, op zondagmiddag altijd naar de hitparade van Radio Luxemburg luisterde. Vandaag de dag, ben er zelf van geschrokken maar, heb ik er 14 stuks in huis staan en allemaal aangesloten!! Van The Rolling Stones, Beatles, The Who, Golden Earring meer naar Nederlandstalig en nog later dialectmuziek. Bij Chromin heb ik zelfs dialectmuziek op de wachtstand van de telefoon staan, iets wat door de Nederlandse en buitenlandse klanten als zeer positief wordt ervaren. In die tijd leerde ik ook veel Maastrichtse en Limburgse artiesten kennen, mede door het feit dat Hans Dupont(Meh me lepke) bij mij werkt. Ook dateert van die tijd de nog altijd innige kontakten met John Thoma en DéJà-Vu. Zo kwam het ook dat John mij een keer vroeg of ik er niks voor voelde hem te helpen met zijn programma Met Het Oor Op Limburg. Vanaf 2005 ben ik al techneut en medewerker van zijn programma op de dinsdagavond. Enkele keren bij afwezigheid van |John ook wel eens zelfstandig het programma samengesteld en gepresenteerd hetgeen een nog grotere kick en voldoening geeft. Andere mensen laten delen in wat ik leuk vind en ook gewaardeerd wordt.