Ronald van Loon

HET LOONT IN DE MIDDAG

Muziek is mijn passie en was al vroeg bezig dat aan elkaar te praten. Mijn eerste praktijkervaring was als DJ in een dansschool. Daarna is het allemaal geleidelijk gelopen met het draaien in dancings en het meedoen aan landelijke DJ-kampioenschappen. Ook heb ik ooit mogen ervaren om Avro DJ van de week te zijn met een programma in de nacht op destijds Hilversum 2. Verder heb ik in die tijd nog een periode de muziek mogen verzorgen in het Lee Towers Palace in Scheveningen.

Achtereenvolgens heb ik gewerkt bij Frans van der Drift (bekend van Radio Mi Amigo en de Tros) als muzieksamensteller en presentator en was onder meer verantwoordelijk voor de achtergrondmuziek in verschillende winkelcentra en maakte met dat format ook een radioprogramma op de Stadsomroep in Utrecht. Later volgde nog Radio M Utrecht en een aantal lokale omroepen. De afgelopen jaren kennen mensen mij hoofdzakelijk van de verkeersinformatie, waarbij mijn stem 13 jaar lang regelmatig te horen was bij het ontbijtnieuws van RTL 4 en op verschillende radiostations. Over de hilarische momenten met Jan de Hoop wordt ik nog steeds aangesproken.

Sinds 1998 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Mijn stem is als voice-over al regelmatig gebruikt voor het inspreken van commercials, promo’s en voice-responce systemen. Ook presentaties in het land ben ik regelmatig voor gevraagd. En verder is mijn bedrijf uitgebreid met de Jukebox drive-in show.